Истраживања АМС

Резултати кампање „Возило након зимских услова 2014“

БАЊАЛУКА – Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друштва, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске и Министарством унутрашњих послова Републике Српске, су у периоду од 14. до 30. априла 2014. године организовали и реализовали кампању под називом „Возило након зимских услова 2014“.

Акција је спроведена на подручју Републике Српске на укупно пет локација, уз сарадњу са локалним Ауто-мото друштвима и уз њихову подршку. Планирано је да се активност спроведе на десет локација, међутим због лоших временских услова и немогућности рада на отвореном на пет локација је отказана активност.

На покретном техничком полигону извршена је контрола техничке исправности на узорку од 93 путничка моторна возила. Потребно је нагласити да узорак контролисаних возила није репрезентативан, тј. да адекватно не приказује цјелокупно стање техничке исправности моторних возила на путевима Републике Српске.

Просјечна старост контролисаних моторних возила износила је 16,8 година. Од укупно прегледаних 93 возила 63 возила је било технички исправно, док је код 30 моторних возила утврђена неисправност појединих елемената и уређаја.

Овдје можете погледати резултате активности „Возило након зимских услова 2014“:

Vozilo_nakon_zimskih_uslova_2014.pdf [591KB]