Istraživanja AMS

Rezultati kampanje „Vozilo nakon zimskih uslova 2014“

BANJALUKA – Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društva, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, su u periodu od 14. do 30. aprila 2014. godine organizovali i realizovali kampanju pod nazivom „Vozilo nakon zimskih uslova 2014“.

Akcija je sprovedena na području Republike Srpske na ukupno pet lokacija, uz saradnju sa lokalnim Auto-moto društvima i uz njihovu podršku. Planirano je da se aktivnost sprovede na deset lokacija, međutim zbog loših vremenskih uslova i nemogućnosti rada na otvorenom na pet lokacija je otkazana aktivnost.

Na pokretnom tehničkom poligonu izvršena je kontrola tehničke ispravnosti na uzorku od 93 putnička motorna vozila. Potrebno je naglasiti da uzorak kontrolisanih vozila nije reprezentativan, tj. da adekvatno ne prikazuje cjelokupno stanje tehničke ispravnosti motornih vozila na putevima Republike Srpske.

Prosječna starost kontrolisanih motornih vozila iznosila je 16,8 godina. Od ukupno pregledanih 93 vozila 63 vozila je bilo tehnički ispravno, dok je kod 30 motornih vozila utvrđena neispravnost pojedinih elemenata i uređaja.

Ovdje možete pogledati rezultate aktivnosti „Vozilo nakon zimskih uslova 2014“:

Vozilo_nakon_zimskih_uslova_2014.pdf [591KB]