Истраживања АМС

Резултати кампање „Возило након зимских услова 2015“

БАЊАЛУКА – Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друштва, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске и Министарством унутрашњих послова Републике Српске, су у периоду од 14. до 30. априла 2015. године организовали и реализовали кампању под називом „Возило након зимских услова 2015“.

Акција је проведена на подручју Републике Српске на укупно седам локација, уз сарадњу са локалним Ауто-мото друштвима и њихову подршку. Планирано је да се активност спроведе на осам различитих локација, међутим због лоших временских услова и немогућности рада на отвореном на једној локацији је отказана активност.

На покретном техничком полигону извршена је контрола техничке исправности на узорку од 156 путничка моторна возила. Потребно је нагласити да узорак контролисаних возила није репрезентативан, тј. да адекватно не приказује цјелокупно стање техничке исправности моторних возила на путевима Републике Српске.

Просјечна старост контролисаних моторних возила износи 14,82 године. Од укупно прегледаних 156 возила 96 возила је било технички исправно, док је код 60 моторних возила утврђена неисправност појединих елиспемената и уређаја.

Овдје можете погледати резултате активности „Возило након зимских услова 2015“:

Vozilo_nakon_zimskih_uslova_2015.pdf [750KB]