Новости

Руководство ПУ Приједор одржало састанак са представницима АМД „Приједор“, „Уна“ и „Козара“

ПРИЈЕДОР – Руководство Полицијске управе (ПУ) Приједор одржало је у уторак (22. децембар 2020.) у просторијама ове управе радни састанак са представницима Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Ауто-мото друштава (АМД) „Приједор“ из Приједора, „Уна“ из Новог Града и „Козара“ из Козарске Дубице.

Циљ овог састанка било је резимирање досадашњих превентивних активности и реализованих кампања, те остварених резултата када је у питању безбједносна проблематика и планирање наставка заједничког дјеловања у наредном периоду.

          Искориштена је прилика да се осмисли начин информисања грађана, односно учесника у саобраћају, о свим превентивним и репресивним активностима ових субјеката које се предузимају у циљу постизања вишег нивоа безбједности, као и услугама које пружа АМС РС, а које грађани могу добити позивом на број 1285.

Како је АМС РС овлаштен да уклања са путева и других јавних површина оштећена моторна возила и возила у квару, законска регулатива прописује да АМС РС преузима обавезу да власницима моторних возила и прикључних возила на име плаћене накнаде приликом регистрације возила, једном годишње, пружи бесплатну услугу превоза возила оштећеног у саобраћајној незгоди, превоза власника возила и осталих путника до жељене дестинације на територији БиХ.

Грађани који желе да искористе ову услугу бесплатног уклањања возила потребно је да у том случају позову број 1285.

Састанак, на којем се разговарало о начинима реализације активности које полиција спроводи заједно са АМД, завршио је закључком да је у досадашњем раду ових субјеката остварена добра сарадња у погледу заједничких активности на подручју приједорске регије и да ће се уложити обострани напори како би се овакав вид сарадње очувао и унапредио у виши ниво.

(Извор и фото: МУП РС)