Novosti

Rukovodstvo PU Prijedor održalo sastanak sa predstavnicima AMD „Prijedor“, „Una“ i „Kozara“

PRIJEDOR – Rukovodstvo Policijske uprave (PU) Prijedor održalo je u utorak (22. decembar 2020.) u prostorijama ove uprave radni sastanak sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društava (AMD) „Prijedor“ iz Prijedora, „Una“ iz Novog Grada i „Kozara“ iz Kozarske Dubice.

Cilj ovog sastanka bilo je rezimiranje dosadašnjih preventivnih aktivnosti i realizovanih kampanja, te ostvarenih rezultata kada je u pitanju bezbjednosna problematika i planiranje nastavka zajedničkog djelovanja u narednom periodu.

          Iskorištena je prilika da se osmisli način informisanja građana, odnosno učesnika u saobraćaju, o svim preventivnim i represivnim aktivnostima ovih subjekata koje se preduzimaju u cilju postizanja višeg nivoa bezbjednosti, kao i uslugama koje pruža AMS RS, a koje građani mogu dobiti pozivom na broj 1285.

Kako je AMS RS ovlašten da uklanja sa puteva i drugih javnih površina oštećena motorna vozila i vozila u kvaru, zakonska regulativa propisuje da AMS RS preuzima obavezu da vlasnicima motornih vozila i priključnih vozila na ime plaćene naknade prilikom registracije vozila, jednom godišnje, pruži besplatnu uslugu prevoza vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi, prevoza vlasnika vozila i ostalih putnika do željene destinacije na teritoriji BiH.

Građani koji žele da iskoriste ovu uslugu besplatnog uklanjanja vozila potrebno je da u tom slučaju pozovu broj 1285.

Sastanak, na kojem se razgovaralo o načinima realizacije aktivnosti koje policija sprovodi zajedno sa AMD, završio je zaključkom da je u dosadašnjem radu ovih subjekata ostvarena dobra saradnja u pogledu zajedničkih aktivnosti na području prijedorske regije i da će se uložiti obostrani napori kako bi se ovakav vid saradnje očuvao i unapredio u viši nivo.

(Izvor i foto: MUP RS)