Новости

Стручњак АМС РС одржао интернет предавања за ученике више основних школа из Српске

БАЊА ЛУКА, БИЈЕЉИНА, ПРИЈЕДОР – Саобраћајни стручњак из Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) Јелица Лубура одржала је у петак (14. мај 2021.) интернет предавање за ученике од четвртог до деветог разреда основних школа „Петар Кочић“ из Бродца код Бијељине, „Петар Петровић Његош“ из Бијељине и „Петар Кочић“ из Приједора о правилима њиховог безбједног учешћа у саобраћају као бициклисти и возачи мопеда и лаких електричних возила.

С обзиром на пандемију вируса Корона и немогућности уласка у школе, АМС РС је припремио интернет предавање намијењене ученицима прве, друге и треће тријаде основне школе.

           Ученици првог, другог и трећег разреда основних школа из Српске слушају предавање о основним правилима њиховог безбједног и самосталног учешћа у саобраћају као пјешаци и путници у возилу.

Ученици четвртог, петог и шестог разреда слушају предавање о основним правилима учешћа у саобраћају као возачи бицикла, а ученици седмог, осмог и деветог разреда о учешћу у саобраћају са мопедима и лаком електричним возилима.

Предавање за ученике друге и треће тријаде основних школа „Десанка Максимовић“ из Челопека, „Мокро“ у Палама и „Лијешће“ из Брода одржано је у четвртак (13. мај).

Ученици прве тријаде Основне школе „Иво Андрић“ из Бање Луке у уторак (11. мај) одслушали су интернет предавање о основним правилима њиховог безбједног учешћа у саобраћају.