Новости

Свечани дефиле мотоциклиста и дружење са Бањолучанима у сриједу у 19 часова на Тргу Крајине

БАЊА ЛУКА – Полицијска управа Бања Лука, Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС) са Ауто-мото друштвом (АМД) „Бања Лука“ и мото клуб „Страшљен“ сутра (сриједа, 21. јул 2021.) од 18.30 до 20 часова организују свечани дефиле мотоциклиста улицама највећег града Српске и дружење са Бањолучанима на Тргу Крајине.

У дефилеу ће учествовати 50 мотоциклиста из овог клуба са полицијском пратњом, који ће у 19 часова паркирати своје двоточкаше на Тргу Крајине и са радницима АМД „Бања Лука“ дијелити саобраћајно-образовне материјале и магнете са превентивним порукама.

           Ова активност спроводи се у оквиру републичких превентивних кампања „Вози опрезно, путуј безбједно!“ и „Ретро је ин! Вози напријед, гледај назад“ које имају за циљ да се, између осталог, скрене пажња возачима моторних возила на потребу повећаног опреза према возачима мопеда и мотоцикала, као најрањивијим учесницима у саобраћају.

Кампањама се жели утицати на возаче мопеда и мотоцикала да возе у складу са правилима саобраћаја, поштују саобраћајне прописе и користе заштитну опрему, првенствено заштитну кацигу како би се смањио број страдалих мотоциклиста у саобраћајним незгодама на путевима Српске.

Кампање „Вози опрезно, путуј безбједно!“ и „Ретро је ин! Вози напријед, гледај назад“ спроводе Министарство унутрашњих послова (МУП) РС, Министарство саобраћаја и веза РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС са својих 49 АМД, мото клубови и локалне заједнице.