Новости

Трактористи из Козарске Дубице упознати са правилима безбједног превоза лица и терета на трактору

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Радници Ауто-мото друштва „Козара“ из Козарске Дубице у сриједу (24. март 2021.) су током пазарног дана на сточној пијаци у овој поткозарској општини упознали возаче трактора о значају поштивања прописа из области безбједности саобраћаја, безбједног управљања трактором, али и безбједног превоза лица и терета на трактору и тракторској приколици.

Возачима трактора и других радних машина из општине Козарска Дубица подијељени су саобраћајно-превентивни материјали. Ова активност организована је у оквиру републичке превентивне кампање „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“, која је почела 19. марта у Доњем Црњелову код Бијељине.

Кампања ће трајати до 31. марта у више градова и општина Републике Српске (РС).

          Спроводе је Ауто-мото савез (АМС) РС са 49 Ауто-мото друштава, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, друштвено одговорна компанија „Оптима група“ и локалне заједнице.

Реализацијом активности „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ очекује се веће поштивање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања на јавном путу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.