Новости

У Модричи анонимно мјерена брзина у више временских термина, регистровано 742 возила

МОДРИЧА – Радници Ауто-мото друштва „Оптима“ из Модриче и припадници Полицијске станице Модрича су од 30. јуна до 6. јула ове године у оквиру велике републичке превентивне кампање „Нити 1 брза вожња“ обавили анонимно мјерење брзине кретања возила на улазу у Модричу из правца Вукосавља и Шамца.

Анонимно мјерење брзине возила рађено је у више временских термина. Прво мјерење обављено је 30. јуна од десет до 13.30 часова на улазу у Модричу из правца Вукосавља и том приликом је евидентиран пролазак 400 возила.

Друго мјерење обављено је 2. јула од 22 до 3.30 часова на улазу у Модричу из правца Вукосавља и из правца Шамца, приликом којег је забиљежен пролазак 138 возила, док је приликом трећег мјерења, 6. јула од 22 часа до два часа послије поноћи регистровано 204 возила.

          Тимови Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Министарства унутрашњих послова РС током трајања кампање „Нити 1 брза вожња“ анонимно мјере брзину кретања возила на путевима Српске у насељеним мјестима, ван насеља и на аутопуту.

Резултати овог истраживања биће достављени надлежним институцијама и јавности.

Кампања „Нити 1 брза вожња“ спроводи се од 19. јуна до 30. септембра широм Републике Српске (РС), а у њеној реализацији учествују Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, предузеће „Аутопутеви РС“, Ауто-мото савез РС са својих 49 АМД и локалне заједнице.