Новости

У сриједу почиње нова школска година у Републици Српској, возачи пазите на ђаке пјешаке

БАЊАЛУКА – Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС) подсјећа све возаче да у сриједу (1. септембар 2021. године) почиње нова школска година у Републици Српској и позива их да возе крајње опрезно у зонама основних и средњих школа, те да обрате посебну пажњу на ђаке који се крећу дуж коловоза.

Почетак нове школске године означиће и почетак превентивне кампање „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“ коју традиционално спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство просвјете и културе РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС, 49 Ауто-мото друштaва (АМД) и локалне заједнице.

           Како би први школски дани прошли безбрижно, радници АМД организоваће дежурства у близини основних школа у периодима одласка и доласка дјеце из школе, као и за вријеме великог одмора.

Кампањом кампање „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“ се жели унаприједити знање и понашање код дјеце као ризичних учесника у саобраћају путем образовних материјала, свјетлоодбојних прслука, радио и телевизијских спотова.

Родитељи као најмотивисанији треба да пренесу дјеци елементарно знање неопходно за њихово правилно и безбједно учешће у саобраћају. Путем тих материјала родитеље желимо упознати о страдању дјеце, опасностима које их вребају у саобраћају, њиховом безбједном превозу када се возе у возилу, ограниченим психофизичким способностима у односу на одрасле, као и информацијама које су релевантне за њихово самостално и безбједно учешће у саобраћају.

Одговорност за безбједност дјеце је увек на страни старијих, који децу нису научили безбедном понашању или их угрожавају својим понашањем и поступцима. Радници АМС РС и АМД дијелиће образовне материјале у зонама основних школа широм Републике Српске и помагати да ђаци безбједно стигну у школу.

Овим путем АМС РС свим ученицима жели успјешну и безбједну нову школску 2021/2022. годину.