Новости

Уручене награде ђацима Анђели Деспет и Лазару Шаренцу из Рогатице, те Василију Делићу из Билеће

РОГАТИЦА, ТРЕБИЊЕ, БИЈЕЉИНА – Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) Ранко Бабић и директор Агенције за безбједност саобраћаја (АБС) РС Новица Крунић уручили су у четвртак и петак (17. и 18. септембар 2020.) награде побједницима на такмичењу за најбоље ликовне и литерарне радове саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа из РС под називом „Дјеца у саобраћају 2020“.

Награде, таблет и школски руксак, су у четвртак у Рогатици уручене ђацима Основне школе (ОШ) „Свети Сава“ из ове општине, Анђели Деспет и Лазару Шаренцу.

Анђела Деспот, ученица петог разреда ове рогатичке основне школе, добила је таблет за освојено друго мјесто у такмичењу за најбоље ликовне радове, док је ученик седмог разреда исте школе Лазар Шаренац добио школски руксак за такмичењу за најбоље литерарне радове.

          Ученику ОШ „Петар Други Петровић Његош“ из Билеће Лазару Шаренцу уручена је у петак у Требињу награда, школски руксак, за освојено треће мјесто на такмичењу за најбоље ликовне радове саобраћајно-образовног такмичења „Дјеца у саобраћају 2020“.

Лазару Шаренцу, ученику петог разреда је награду на полигону АМС РС за обуку дјеце у саобраћају постављеном централном требињском градском тргу уручио генерални секретар АМС РС Ранко Бабић.

Василије Делић и Ранко Бабић

Освајачицама првих мјеста на такмичењу за најбоље ликовне и литерарне радове, Татјани Вучинић из ОШ „Свети Сава“ из Бијељине и Мији Јовановић „Вук Караџић“, у уторак (22. септембар) ће се у Бијељини уручити вриједни бицикли.

Додјела награда биће одржана у 11 часова на централном градском тргу у Бијељини, на којем ће се у оквиру међународне кампање „Европска недјеља мобилности“ изложити симулатори утицаја безбједносних појасева на тијело возача и путника приликом чеоног удара и током превртања возила.

Такмичење за најбоље ликовне и литерарне радове организовали су АМС РС и  АБС РС у оквиру саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа из Републике Српске под називом „Дјеца у саобраћају 2020“. АМС РС и АБС РС су обезбиједили награде. Писмени испити из познавања саобраћајних прописа и практични испити вожње на полигону на квалификационом, републичком и бх. нивоу под називом „Дјеца у саобраћају 2020“ и „Дјеца у саобраћају/Сигурно у промету“ нису одржани због пандемије корона вируса COVID19.