Новости

Власницима трактора из Доњег Жабара подијељена жута ротациона свјетла и 3М свјетлоодбојни материјали

ДОЊИ ЖАБАР – Ауто-мото друштво „Доњи Жабар“ и Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС) организовали су у уторак (27. октобар 2020.) у Доњем Жабару саобраћајно-превентивно предавање за власнике трактора из ове општине, којима је указано на обавезу поштивања прописа и кориштења жутог ротационог свјетла у саобраћају с циљем смањења броја саобраћајних незгода у којима учествују ова возила.

Власницима трактора су послије предавања уручена жута ротациона свјетла, 3М свјетлоодбојне траке, качкети, заштитне маскице за лице и саобраћајно-превентивни материјали.

          Ова превентивна активност организована је у оквиру републичке кампање „Осветлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“, коју АМС РС спроводи у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза РС, Министарством унутрашњих послова РС, Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Агенцијом за безбједност саобраћаја РС и локалним заједницама.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова код возача трактора како би на јавном путу учествовали са технички исправним трактором, чистим и исправним свјетлосно-сигналним уређајима, користили жуто ротационо свјетло, безбједно превозили лица и терет на тракторској прилколици, те поштивали саобраћајна правила.

Предавање и подјела саобраћајно-превентивних материјала организовани су у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације Владе Републике Српске.