Новости

Власницима трактора из општине Козарска Дубица подијељена жута ротациона свјетла и превентивни леци

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Ауто-мото друштво „Козара“ из Козарске Дубице и Полицијска станица Козарска Дубица организовали су у сриједу (15. јул 2020.) у Драксенићу подјелу жутих ротационих свјетала и превентивних материјала возачима трактора и других пољопривредних машина из овог поткозарског краја.

Подјели жутих ротационих свјетала присуствовали су представници Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Полицијске управе Приједор, који су указали возачима трактора на обавезу поштовања прописа и кориштења жутог ротационог свјетла у саобраћају с циљем смањења броја саобраћајних незгода у којима учествују ова возила, али и заштите свих у саобраћају.

           Ова превентивна активност организована је у оквиру републичке превентивне кампање „Осветлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“.

Кампању заједнички спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС са својих 49 Ауто-мото друштава и локалне заједнице.

Њом се жели утицати на промјену ставова код возача трактора како би на јавном путу учествовали са технички исправним трактором, чистим и исправним свјетлосно-сигналним уређајима, користили жуто ротационо свјетло, безбједно превозили лица и терет на тракторској прилколици, те поштивали саобраћајна правила.