Новости

Возачима дијељени превентивни материјали приликом контроле брзине у Прњавору

ПРЊАВОР – Припадници Полицијске станице Прњавор и радници Ауто-мото друштва (АМД) „Прњавор“ у сриједу (8. јул 2020.) су у наставку републичке превентивне кампање „Нити једна брза вожња“ контролисали брзину на магистралном путу М 16.1. код прњаворског рибњака и дијелили саобраћајно-превентивне материјале и мирисне освјеживаче за возила са превентивним порукама.

Кампања „Нити 1 брза вожња“ спроводи се од 19. јуна до 30. септембра широм Републике Српске (РС), а у њеној реализацији учествују Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, предузеће „Аутопутеви РС“, Ауто-мото савез РС са својих 49 АМД и локалне заједнице.

Овом превентивном активношћу жели се утицати на промјену ставова код возача о важности и значају ограничења брзине, те пренијети поруку свим учесницима у саобраћају колико је важно поштовати ограничење брзине кретања.

           Радници АМД „Прњавор“ су возачима, који су у сриједу током контроле прекорачили брзину кретања, уручили саобраћајно-превентивне материјале и мирисне освјеживаче црвене боје са посебном поруком, док су возачима који нису прекорачили дозвољену брзину уручили превентивне материјале и мирисне освјеживаче зелене боје.

Секретар АМД „Прњавор“ Славиша Пејашиновић истакао је да је брзина један од основних фактора ризика у саобраћају.

„Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда које неријетко заврше фаталним исходом, како за возаче, тако и за остале путнике у возилима“, нагласио је Пејашиновић.

Додао је да се ова кампања сваке године пред почетак љетних годишњих одмора спроводи на територији Српске с циљем повећања нивоа безбједности саобраћаја смањењем броја возача који возе непрописним или неприлагођеним брзинама.