Новости

Вучко Башић са двије златне медаље крунисао вожњу на Ауто-слалом трци „Награда Требиња 2020“

ТРЕБИЊЕ – Међународна Ауто-слалом трка „Награда Требиња 2020“ вожена је у суботу и недјељу (19. и 20. септембар 2020) на стази „Источна обилазница Гучина“ у Требињу, а највише успјеха на овом такмичењу имали у возачи из Херцеговине.

Трку је у Требињу организовао Ауто-мото картинг клуб (АМКК) „Леотар“ и бодована је за Шампионат CEZ, Шампионат БиХ и Отворено првенство Републике Српске (РС).

Поред тога што су се возачи АМКК „Леотар“ показали као сјајни домаћини, трку су одвезли одлично и побринули се да прегршт медаља остане у Требињу.

          Сви учесници  су се строго придржавали епидемиолошких инструкција Спортског Ауто-мото савеза (САМС) РС и препорука Министарства омладине и спорта РС. 

Најбољи од Требињаца је био Вучко Башић који је освојио двије златне медаље. Игор Милутиновић такође из АМКК „Леотар“ окитио се златом у Класи 1. Орбовић Радивоје освојио је прво мјесто и златну медаљу у Класи 6, док је у истој трци трећи био Жељко Петијевић.

Мирко Атељевић је био најбржи у Класи 7, док је Драго Пикула освојио треће мјесто Класи 3. За АМКК „Леотар“ је наступила и Далиборка Вучинић која је освојила сребрену медаљу.

Требињским возачима припало је екипно прво мјесто.

Аутослалом је релативно нова аутомобилска такмичарска дисциплина која доживљава велику експанзију и код нас.

Многобројна публика је могла да ужива у квалитетним вожњама у овој веома захтјевној, али и јако интересантној дисциплини.

(Извор: locoportal.com Фото: hercegovinapromo.com)