Новости

За ђаке из Драгочаја одржана представа „Саобраћајне чаролије“, опреза у саобраћају никада не мањка

БАЊАЛУКА – Саобраћајно-образовном представом „Саобраћајне чаролије“, која је одржана у уторак (18. фебруар 2020.) за више од 150 ученика прва три разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ у бањалучком насељу Драгочај указано је на значај опреза приликом кретања пјешака у саобраћају.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) Ранко Бабић рекао је новинарима да је намјера указати пјешацима да у саобраћају треба да буду уочљиви.

Он је навео да је представа „Саобраћајне чаролије“ дио активности у оквиру кампање „Буди видљив, не буди фигура“, која ће до краја фебруара бити реализована широм Српске.

Главни инспектор полиције у Управи полиције у Министарству унутрашњих послова Републике Српске Драган Милошевић рекао је да су пјешаци једна од најрањивијих категорија учесника у саобраћају, те да је неопходно континуирано превентивно дјеловати.

„Подаци показују да најчешће возачи непажњом узрокују незгоде у којима су учествовали и пјешаци, али и пјешаци чине велики број прекршаја“, навео је Милошевић.

Он је рекао да су прошле године у оквиру акција репресивног карактера за пјешаке издата 4.063 прекршајна налога јер нису поштовали прописе, док је за возаче издато 8.550 прекршајних налога.

Директор Основне школе „Десанка Максимовић“ Срђан Богдановић истакао је значај превентивних кампања у подизању нивоа безбједности у саобраћају.

Он је нагласио да је дјеци важно указати на значај поштивања саобраћајних прописа, да не претрчавају улицу и да се са пажњом крећу кроз саобраћај.

(Извор: Срна)