Новости

Заказано дружење са ђацима ОШ „Младен Стојановић“ у Лакташима поводом почетка нове школске године

БАЊА ЛУКА – Поводом почетка нове школске године у Републици Српској (РС) и републичке превентивне кампање „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“, у сриједу (1. септембар 2021.) у 11.30 часова у Основној школи „Младен Стојановић“ у Лакташима биће одржана саобраћајно-образовна представа за ученике првих, других и трећих разреда, те подијељене сликовнице и бојанке, дезифекциона средства за руке, као и други саобраћајно-образовни материјали.

Дружењу са ђацима ове школе присуствоваће министар саобраћаја и веза РС Недељко Ћорић, генерални секретар Ауто-мото савеза (АМС) РС Ранко Бабић, замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја РС Милија Радовић, инспектор полиције за превенцију у Управи полиције Министарства унутрашњих послова (МУП) РС Невена Ракић, специјалиста у Одјељењу за развој пословања „Оптима групе“ Дубравка Гајић, представници Ауто-мото друштва (АМД) „Лакташи“ и општине Лакташи.

           Кампања „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ ће се проводити на подручју цијеле Републике Српске, у периоду од 1. до 30. септембра 2021. године с циљем повећање нивоа безбједности дјеце у саобраћају, повећањем пажње возача почетком школске године у зонама школа, као и образовањем ученика, родитеља и наставника о правилном понашању дјеце у саобраћају и развоју свијести код свих учесника у саобраћају о безбједности дјеце у саобраћају.

Ову превентивну активност заједнички спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство просвјете и културе РС, МУП РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС са 49 АМД, друштвено одговорна компанија „Оптима група“ и локалне заједнице.