AMS RS NEWS

Чубриловић: АМС РС има водећу улогу у пружању помоћи на путу у Српској и БиХ

БАЊА ЛУКА – Министар саобраћаја и веза Републике Српске (РС) Недељко Чубриловић у понедељак (23. јануар 2022.) је у Бањој Луци разговарао са руководством Ауто-мото савеза (АМС) РС о унапређењу услуга овог удружења и заједничким активностима на унапређењу безбједности саобраћаја у Српској.

Генерални секретар АМС РС Зоран Стевановић током састанка је упознао Чубриловића са реализованим активностима у претходном периоду и новинама у раду, истакавши да су капацитети АМС РС из године у годину на високом нивоу, технички и технолошки опремљени у складу са потребама и захтјевима модерног доба.

Чубриловић је упутио подршку раду АМС РС, наводећи да је да је Савез значајан и поуздан партнер Републици Српској и да је током 30 година постојања успјешно одговорио на све задатке.

„АМС РС данас има водећу улогу у систему безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске, превенцији, систему информисања о стању на путевима, пружању помоћи на путу, како у Републици Српској, тако и у БиХ, те земљама региона и Европе“, истакао је Чубриловић.

           Чубриловић је навео да је АМС РС удружење које непрестано унапређује свој рад и које је оперативно двадесет четири часа, истакавши да је осим бесплатног уклањања возила у случају саобраћајне незгоде, омогућено и бесплатно уклањање возила у случају квара на путевима до најближе безбједне локације или ауто-мото друштва.

Стевановић се захвалио је министру саобраћаја и веза РС на исказаној подршци, истакавши да министарство у континуитету даје значајан допринос унапређењу безбједности саобраћаја у Српској, кроз системске мјере и квалитетна законска рјешења.

На састанку је оцијењено да је у циљу унапређења безбједности саобраћаја неопходна савремена саобраћајна инфраструктура, квалитетна законска регулатива и добра сарадња надлежних институција и релевантних субјеката безбједности саобраћаја.

Саговорници су најавили реализацију бројних превентивних активности у наредном периоду, оцијенивши да се само удруженим активностима и напорима свих надлежних институција може остварити заједнички циљ – смањење броја саобраћајних незгода и броја погинулих.

Ауто-мото савез Републике Српске