AMS RS NEWS

Возачима из Фоче и Девенте скренута пажња да је пребрза вожња кључни фактор ризика настанка саобраћајних незгода

ФОЧА, ДЕРВЕНТА – Ауто-мото друштва (АМД) „Фоча“ и „Дервента“ спровели су концем мјесеца јула 2023. у својим општинама превентивну кампању „Лако је брзину смањити!“ којом се скренула пажња заустављеним возачима да су у току љетни годишњи одмори и да је пребрза вожња кључни фактор ризика настанка саобраћајних незгода.

Подјела превентивних летака и освјеживача за возила са јасним порукама за возаче и путнике у Фочи и Дервенти спроведена је заједно са припадницима саобраћајне полиције Полицијске управе Фоча и Полицијске станице Дервента, који су формирали пунктове и контролисали брзину возила.

          Радници АМД „Фоча“ и „Дервента“ разговарали су са контролисаним возачима и дијелити им летке и зелене или црвене освјеживаче за возила, у зависности да ли су поштовали ограничење брзине или не.

Овом превентивном активношћу жели се утицати на промјену ставова код возача о важности и значају ограничења брзине. Вожња брзином већом од дозвољене је један од основних фактора ризика у саобраћају, који подједнако утиче на број саобраћајних незгода и тежину повреда у тим незгодама.

Кампања „Лако је брзину смањити!“ спроводи се од до 31. августа широм Републике Српске (РС), а у њеној реализацији учествују Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, предузеће „Аутопутеви РС“, Ауто-мото савез РС са својих 48 АМД, друштвено одговорне компаније и локалне заједнице.

Ауто-мото савез Републике Српске