AMS RS NEWS

Одржан трећи ауто-рели ”Дуга Њива 2024”

МОДРИЧА – На Дугој Њиви код Модриче у суботу, 29. јула 2024, одржан је трећи брдски ауто-рели, који су поводом 32 године од пробоја Коридора и Видовдана – Дан општине Модрича, организовали Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске и Ауто-мото друштво /АМД/ „Оптима“ Модрича.

На релију је учествовало 35 такмичара из Дервенте, Лакташа, Шипова, Рибника, Брода, Козарске Дубице, Прњавора, Кнежева, Добоја, Власенице Бијељине, Градишке и домаћина Модриче.

Директор такмичења Предраг Ликокур из АМС-а рекао је да је рели реализован у четири фазе, од којих је прва, испит спретности у вожњи, реализована на полигону код Градског базена у Модричи.

Потом је одржана брдска вожња од мјеста Скугрић до Дуге Њиве, гдје се оцјењивала тачност вожње уз поштовање саобраћајних прописа, док је на Дугој Њиви вожен слалом и одржан тест учесника релија о познавању саобраћајних прописа.

Рели је вожен на стази од 23 километра, путу који је 1992. године у вријеме окупације Модриче био једина веза Скугрића са Tребавом и српским насељима на десној обали ријеке Босне, као и Добојем.

Побједник релија је тим АМД „Оптима 2014“, друго мјесто освојио је тим АМД „Оптима“, а треће тим „Прњавор–Дервента–Брод“.

Прво мјесто у такмичењу возача са возилима до 1.300 кубика припало је Давору Попржену из АМД „Оптима Модрича“, побједник у класи возила од 1.301 до 1.800 кубика је Бојан Лукић из АМД „Модрича“, а у класи возила изнад 1.300 кубика славио је Зоран Миљковић из АМД „Приједор“.

Посебна награда додијељена је Драгани Ненадић, која се такмичла у аутомобилу застава 750, полицијски аутомобил из 1984. године, сада власништво њеног оца Миланa из Брода.

Секретар АМД „Оптима Модрича“ Јован Ковачевић рекао је да рели прелази у традиционалну манифестацију.

Командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој Синиша Јовић рекао је да Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са АМС Републике Српске и другим републичким институцијама учествује у манифестацијама чији је циљ побољшање безбједности саобраћаја.

„Посебна пажња посвећена је дјеци школског и предшколског узраста“, рекао је Јовић.

Он је апеловао да возачи у сезони годишњих одмора и туристичкој сезони поштују саобраћајне прописе ради веће безбједности по њих, али и по друге учеснике у саобраћају.
Помоћник начелника општине Модрича Тамара Евђић рекла је да је рели дио програма обиљежавања Дана општине Модрича – Видовдана.

„Овом манифестацијом промовише се безбједност саобраћаја и општине Модрича, која ће и убудуће подржавати манифестацију“, рекла је Евђићева. 

(Срна)

Ауто-мото савез Републике Српске