Novosti

Fočanskim vozačima dijeljeni preventivni materijali u okviru kampanje „Lako je pojas vezati!“

FOČA – Saobraćajno-preventivni karavan Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) u srijedu (12. maj 2021.) je u okviru republičke preventivne kampanje „Lako je pojas vezati!“ posjetio Foču i sa radnicima Auto-moto društva (AMD) „Foča“ dijelio vozačima osvježivače za vozila i preventivne materijale u kojima je navedeno koliko je važno koristiti bezbjednosne pojaseve tokom vožnje.

Fočanskim vozačima i putnicima skrenuta je pažnja da je bezbjednosni pojas najefektivniji i najbolji pasivni sistem zaštite u saobraćaju, koji u značajnoj mjeri smanjuje procenat smrtno stradalih i teško povrijećenih učesnika u saobraćajnim nezgodama.

           Preventivna aktivnost u Foči sprovedena je u okviru nove velike republičke kampanje pod nazivom „Lako je pojas vezati!“, čija je centralna manifestacija obilježena dan ranije (11. maj 2021.) u Istočnom Sarajevu.

Zajednički je realizuju Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS sa 49 AMD i lokalne zajednice, uz medijsku podršku Radio-televizije RS.

Pored preventivnog karavana koji će tokom kampanje obići više gradova i opština Srpske, AMS RS i AMD će u okviru ovogodišnje kampanje „Lako je pojas vezati!“ sprovesti i veliko istraživanje o upotrebi bezbjednosnih pojaseva kod korisnika vozila i njihovih stavova o upotrebi pojaseva tokom vožnje na putevima u Srpskoj. Ekipa AMS RS i AMD „Foča“ dijelila je i preventivne brošure biciklistima iz ovog grada u okviru tekuće kampanje „Zvoni da te vide! Neka blista biciklista“

Auto-moto savez Republike Srpske