Novosti

Zakazano druženje sa đacima OŠ „Mladen Stojanović“ u Laktašima povodom početka nove školske godine

BANJA LUKA – Povodom početka nove školske godine u Republici Srpskoj (RS) i republičke preventivne kampanje „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!“, u srijedu (1. septembar 2021.) u 11.30 časova u Osnovnoj školi „Mladen Stojanović“ u Laktašima biće održana saobraćajno-obrazovna predstava za učenike prvih, drugih i trećih razreda, te podijeljene slikovnice i bojanke, dezifekciona sredstva za ruke, kao i drugi saobraćajno-obrazovni materijali.

Druženju sa đacima ove škole prisustvovaće ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Ćorić, generalni sekretar Auto-moto saveza (AMS) RS Ranko Babić, zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović, inspektor policije za prevenciju u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS Nevena Rakić, specijalista u Odjeljenju za razvoj poslovanja „Optima grupe“ Dubravka Gajić, predstavnici Auto-moto društva (AMD) „Laktaši“ i opštine Laktaši.

           Kampanja „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!“ će se provoditi na području cijele Republike Srpske, u periodu od 1. do 30. septembra 2021. godine s ciljem povećanje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju, povećanjem pažnje vozača početkom školske godine u zonama škola, kao i obrazovanjem učenika, roditelja i nastavnika o pravilnom ponašanju djece u saobraćaju i razvoju svijesti kod svih učesnika u saobraćaju o bezbjednosti djece u saobraćaju.

Ovu preventivnu aktivnost zajednički sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, MUP RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS sa 49 AMD, društveno odgovorna kompanija „Optima grupa“ i lokalne zajednice.

Auto-moto savez Republike Srpske