AMS RS NEWS

У понедељак у МЗ Бронзани Мајдан предавање за возаче трактора и подјела ротационих свјетала

БАЊА ЛУКА – Послије Нове Тополе и Кнежице, стручно предавање за возаче трактора и других пољопривредних машина одржаће се у понедељак (21. март 2022.) у 10 часова у просторијама Мјесне заједнице Бронзани Мајдан, а након тога ће им бити уручена жута ротациона свјетла, свјетлоодбојни прслуци и ретрорефлективне траке за тракторске приколице.

Ова активност спроводи се у оквиру републичке превентивне кампање „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“ и трајаће до 31. марта ове године.

           Стручни тим Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Министарства унутрашњих послова (МУП) РС указаће ратарима из Бронзаног Мајдана на значај безбједног управљања трактором и превоз лица и терета на трактору и приколици.

Кампању реализују Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, МУП РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС са 48 ауто-мото друштва и локалне заједнице.

Реализацијом активности „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања на јавном путу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.

Ауто-мото савез Републике Српске