AMS RS NEWS

Ратарима из Доњег Жабара и Пелагићева уручена жута ротациона свјетла и рефлектујући прслуци

ДОЊИ ЖАБАР – Републичка превентивна кампања „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“ завршена је у сриједу (30. март 2022.) у Доњем Жабару предавањем за возаче трактора и подјелом жутих ротационих свјетала, рефлектујућих прслука и саобраћајно-превентивних брошура.

Предавање окупљеним пољопривредницима одржао је саобраћајни стручњак из Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) Предраг Ликокур, који је истакао значај употребе удаљеног жутог ротационог свјетла на јавном путу.

„Упаљено жуто ротационо свјетло омогућава правовремено уочавање трактора од стране других учесника у саобраћају и смањује ризик од настанка саобраћајне незгоде“, истакао је Ликокур.

Додао је да је веома важно да трактори и прикључна возила буду у потпуности исправни, јер неисправни кочиони и управљачки механизам, као и свјетлосно-сигнални уређаји лако доведу до саобраћајне незгоде са тешким посљедицама.

           Предавање за возаче трактора и других пољопривредних машина у Доњем Жабару организовали су Ауто-мото друштво (АМД) „Доњи Жабар“, АМС РС и општина Доњи Жабар, уз подршку Полицијске станице Пелагићево и Црвеног крста општине Пелагићево.

Републичку превентивну кампању „Осветлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“ заједнички су спровели Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС са 48 АМД и локалне заједнице.

Ауто-мото савез Републике Српске