AMS RS NEWS

АМД „Семафор“ организовао предавања за првачиће и дежурства поред матичних школа у Зворнику

ЗВОРНИК – Ауто-мото друштво (АМД) „Семафор“ из Зворника организовало је у сриједу (7. септембар 2022.) теоретска и практична предавања за првачиће основних школа „Јован Цвијић“ из Дрињаче и „Десанка Максимовић“ из Челопека како би почетак нове школске године протекао у знаку њиховог безбједног учешћа у саобраћају.

Предавања ће се одржати у свим матичним школама на подручју града Зворника. Полицијска управа Зворник, АМД „Семафор“ и школске саобраћајне патроле организовали су у зонама ових школа дежурства и том приликом су школарцима дијелили саобраћајно-образовне материјале.

           Ове активности спроведене су поводом почетка нове школске године и републичке превентивне кампање „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“, коју традиционално организују Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске (РС), Министарство саобраћаја и веза РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез РС са 48 ауто-мото друштава и локалне заједнице.

Поред активности поводом почетка школске године, Полицијска управа Зворник и АМД „Семафор“ у уторак (6. септембар) су у мјесту Дрињача код Зворника мјерили брзину кретања возила у оквиру републичке превентивне кампање „Лако је брзину смањити!“.

Радници АМД „Семафор“ су возачима који нису прекорачили ограничење брзине од 50 километара на час дијелили мирисне освјеживаче за возила зелене боје, а онима који су „ухваћени“ радаром преко дозвољеног ограничења мирисне освјеживаче за возила црвене боје са превентивном поруком.

Ауто-мото савез Републике Српске