AMS RS NEWS

Школа „Свети Сава“ из Козарске Дубице укупни побједник традиционалне 20. школске бициклијаде

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Основна школа (ОШ) „Свети Сава“ из Козарске Дубице укупни је побједник манифестације „20. школска бициклијада“ коју су у сриједу (21. септембар 2022.), у оквиру септембарских дана одбране општине Козарска Дубица и „Европске недеље мобилности“, организовали Ауто-мото друштво (АМД) „Козара“ и локална заједница.

Ова традиционална манифестација окупила је велики број бициклиста, ученика поткозарских основних школа „Мајка Кнежопољка“, „Вук Стефановић Караџић“, „Свети Сава“ и „Петар Мећава“.

Учесници бициклијаде положили су цвијеће у помен настрадалим 1995. године у порти Храма Свете Петке, а потом су се улицама Козарске Дубице, и уз пратњу возила саобраћајне полиције, организовано довезли до платоа испред манастира Моштаница, на којем је организовано такмичење у три дисциплине – бициклистички слалом, бициклистички брзинац и мали фудбал.

           Прво мјесто у мушкој конкуренцији у дисциплини бициклистички слалом освојио је Ђође Солдат, ученик ОШ „Мајка Кнежопољка. Друго мјесто припало је Данијелу Шкорићу из ОШ „Свети Сава“, а треће Николи Дашићу из ОШ „Вук Стефановић Караџић“.

У конкуренцији дјевојчица у истој дисциплини, прво мјесто заузела је Лена Јањуз из ОШ „Свети Сава, друго мјесто Анастасија Буразор из ОШ „Мајка Кнежопољка“, а треће Хелена Стојчић из ОШ „Вук Стефановић Караџић“.

Лука Ритан, ученик ОШ „Мајка Кнежопољка“, побједник је у мушкој конкуренцији у дисциплини бициклистички брзинац. Друго мјесто припало је Давиду Ристићу из ОШ „Вук Стефановић Караџић“, а треће Луки Марчетићу из ОШ „Свети Сава“.

У женској конкуренцији, у истој дисциплини, прво мјесто освојила је Ема Тулић из ОШ „Свети Сава“, друго Сара Алексић из ОШ „Петар Мећава“, а треће Тамара Марин из ОШ „Вук Стефановић Караџић“.

Екипа ОШ „Вук Стефановић Караџић“ била је најбоља у дисциплини мали фудбал, док је друго и треће мјесто припало екипама ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Мајка Кнежопољка“.

Ауто-мото савез Републике Српске