AMS RS NEWS

Уз подршку АМД „Дервента“: Први аутомобилски тјунинг шоу окупио многобројне учеснике (ФОТО)

ДЕРВЕНТА – Први аутомобилски „Ђуле тјунинг шоу“ окупио је у недјељу, 14. априла 2024, испред спортске дворане у Дервенти велики број учесника са више од 180 возила, у оквиру актуелне републичке превентивне кампање „Ретро је ин – вози напријед, погледај назад“.

Овај догађај је специфичан по томе што је у организацију укључен младић Никола Шаиновић, који је, упркос церебралној парализи, уз несебичну подршку и љубав родитеља остварио жељу да организује аутомобилски шоу.

Никола Шаиновић, иницијатор тјунинг догађаја и Зоран Чолић, секретар АМД „Дервента“

Његов отац Ненад рекао је да су све организовали уз подршку Ауто-мото друштва „Дервента“, градоначелника Милорада Симића и других пријатеља.

„Иницијатива и покретачки дух је кренула од мога сина Николе“, навео је Шаиновић, истичући да је ријеч првенствено о дружењу, спорту и хобију.

Секретар Ауто-мото друштва Дервента Зоран Чолић рекао је да су подржали одржавање првог оваквог догађаја у Дервенти.

„Прије неких мјесец и по Ненад Шаиновић је дошао са идејом да би желио да реализује ову активност за његовог сина Николу. Спремни смо да помогнемо Николи у основању клуба“, навео је Чолић.

Учеснике манифестације посјетио је градоначелник Милорад Симић, честитајући организаторима за веома успјешну организацију догађаја.

„Овдје је из окружења, а посебно из Хрватске, Републике Српске, БиХ, око 180 возила, са великим бројем младих људи, а све захваљујући драгом човјеку Шаину, првенствено његовом сину Николи који је мој миљеник. Све ово је у његово име“, истакао је Симић и додао да Градска управа подржава и све друге манифестације.

Претходни дан, у суботу, 13. априла, АМД „Дервента“ организовало је мото журку у клубу „Империја“ у Дервенти, у сарадњи са мото клубом „Адреналин“, која је окупила велики број учесника бројних мото клубова.

Кампања „Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад“ за циљ има повећање безбједности возача мотоцикла и мопеда у саобраћају, односно смањење броја погинулих и тешко повријеђених мотоциклиста и мопедиста, као и особа које се превоза са њима, у саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске.

У реализацији ове активности, која ће трајати до 31. августа, учествују Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Српске, Ауто-мото савез Српске са ауто-мото друштвима, мото-клубови и све остале заинтересоване владине и невладине институције и удружења.

(Срна)

Ауто-мото савез Републике Српске