AMS RS NEWS

Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!

Почиње кампања „Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!

КОСТАЈНИЦА –  Републичка превентивна кампања „Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!“ почеће у Костајници у петак, 19. априла 2024. године, бициклистичком вожњом више од 50 учесника од Костајнице до Доње Градине, под називом „Пут сјећања“, посвећеном 22. априлу – Дану пробоја јасеновачких логораша. Организатор ове бициклијаде је Општинска управа општине Костајница уз подршку АМД „Костајница“ из Костајнице и Ауто-мото савез Републике Српске. 

У периоду од 01. јануара до 30. септембра 2023. године, у саобраћајним незгодама на путевима Републике Српске смртно су страдала три возача бицикла, а тешке тјелесне повреде задобило је двадесет седам бициклиста, док је шездесет седам возача бицикла проузроковало саобраћајне незгоде.

Провођење најављене активности има за циљ повећање безбједности саобраћаја у Српској кроз повећање безбједности возача бицикла. Током трајања кампање јавном мнијењу ће се скренути пажња на степен угрожености возача бицикла у саобраћају, као и на посљедице саобраћајних незгода у којима они учествују. Возачима бицикла ће се указати на опасности којима су изложени када се крећу на јавним путевима, а упознаће се и са законским одредбама којих се морају придржавати док возе бицикл. 

Кампању „Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!“, која ће трајати до 31. августа 2024. године, заједнички спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез РС са 48 ауто-мото друштава (АМД) и локалне заједнице.

Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!

Ауто-мото савез Републике Српске