Novosti

Održano stručno predavanje za članove poljoprivrednog udruženja „Sava“ iz Brezovog polja

DONJI ŽABAR – Auto-moto društvo „Donji Žabar“ organizovalo je u petak (24. mart 2023.) u mjestu Brezovo polje u Distriktu Brčko predavanje za poljoprivrednike iz tog kraja pod nazivom „Traktori u saobraćaju“, poslije kojeg su im uručena žuta rotaciona svjetla i priručnici za vozače traktora.

           Predavanju, koje je održao magistar saobraćaja Jovan Kovačević, prisustvalo je 18 članova poljoprivrednog udruženja „Sava“ iz Brezovog polja.

Ova preventivna aktivnost organizovana je u okviru republičke kampanje „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“, koja se sprovodi od 17. do 31. marta ove godine u više opština Srpske.

Zajednički je realizuju Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS sa 48 auto-moto društva i lokalne zajednice.

Realizacijom aktivnosti „Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ očekuje se veće poštovanje propisa i povećan oprez vozača traktora i ostalih poljoprivrednih mašina, kako u radu na njivi i u šumi, tako i na javnom putu, veći stepen tehničke ispravnosti, veće korištenje rotacionog svjetla prilikom kretanja na javnom putu, što predstavlja i zakonsku obavezu ove kategorije vozila.

Auto-moto savez Republike Srpske