БЕСПЛАТАН

ПРЕВОЗ

  1. ПОЧЕТНА
  2. /
  3. БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ
Влада Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске су за све грађане који своја возила региструју у Републици Српској, од 01. 01. 2008. године, увели НОВО ПРАВО које немају ни једни други возачи у земљама окружења и Европе.

Законом о овлашћењима Ауто-мото савеза Републике Српске (Службени гласник РС бр. 01/09) регулисано је да уплатом посебне накнаде приликом регистрације власници моторних и прикључних возила стичу право на једну бесплатну услугу превоза возила оштећеног у саобраћајној незгоди, те превоз власника возила и осталих путника до жељене дестинације, на територији Босне и Херцеговине, једном годишње. Права бесплатног превоза возила и путника у возилу оштећеном у саобраћајној могу се остварити само путем Информативно-диспечерског центра Ауто мото савеза Републике Српске, позивом на број 1285.

Ауто-мото савез Републике Српске je чланом 94а Закона о безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске преузео додатну обавезу бесплатног уклањања возила регистрованих у Републици Српској у квару са путева и јавних површина у Републици Српској до најближе безбједне локације. Ауто-мото савез Републике Српске је проширио наведену обавезу на превоз возила у квару до 50 километара, чиме је грађанима проширен обим права на превоз возила у квару.
Ауто-мото савез Републике Српске