Novosti

Kampanja “Budi vidljiv, ne budi figura” sprovodi se širom Srpske: Najmlađi na zabavan način učili o pravilima ponašanja u saobraćaju (FOTO)

U okviru republičke, preventivne kampanje „Budi vidljiv, ne budi figura“ predstavnici Auto moto društva „Auto Ugljevik“ iz Ugljevika organizovali su u utorak, 27. februara 2024. godine saobraćajno-edukativno predstavu za učenike trećih razreda Osnovne škole „Aleksa Šantić”, u izvedbi glumca Darke Đuričića i uz podršku predstavnika iz Policijske uprave Ugljevik.

AMD „Auto Ugljevik“

Mališani su na zabavan način učili o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, učestvujući u predstavi odgovarajući na određena pitanja, noseći transparente na kojima je istaknuto “Koristi svjetloodbojni prsluk!“, „Osvijetli se!“ i „Budi vidljiv!“.

Predstavnici Auto moto društva “Semafor”, uz pomoć službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u Zvorniku, posjetili su Osnovnu školu “Vuk Karadžić” Roćević, područnu školu Kiseljak, gdje su održali predavanje o pravilima ponašanja u saobraćaju pred učenicima od prvog do petog razreda.  

AMD „Semafor“ Zvornik

I u područnoj školi u Miljevini, u organizaciji Auto moto društva “Foča”, održano je edukativno predavanje za učenike nižih razreda, koji su uživali u bojenju slikovnica, uz priloženo osvježenje i poslastice.

AMD „Foča“

Najmlađima se ukazivalo na važnost upotrebe svjetloodbojnog prsluka i drugih sredstava za osvjetljenje pješaka na kolovozu na putevima van naselja, noću i u periodima smanjene vidljivosti, dok se vozačima sugerisalo da se kreću smanjenom brzinom i sa većom opreznošću, naročito na dionicama gdje se može očekivati veće prisustvo pješaka, kao i u zonama škola.

U Šamcu, u osnovnim školama “Šamac” i “Crkvina” sprovedene su takođe aktivnosti u okviru aktuelne kamanje “Budi vidljiv, ne budi figura”. Predavanje za najmlađe učenike organizovano je u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice “Šamac”.

AMD „Šamac“

Auto moto društvo “Sigurnost” iz Bijeljine je za oko 160 đaka Osnovne škole “Jovan Dučić” održalo je predavanje iz oblasti saobraćaja, uz podjelu retroreflektivnih materijala – trakica i slikovnica.

AMD „Sigurnost“ Bijeljina

Kampanja „Budi vidljiv, ne budi figura“ trajaće do 29. februara i zajednički je sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske sa 48 auto-moto društava i jedinicama lokalne samouprave. 

Cilj ove aktivnosti je povećanje bezbjednosti pješaka u saobraćaju kroz povećanje njihove uočljivosti noću i u uslovima smanjene vidljivosti.

Auto-moto savez Republike Srpske