Новости

Превентивним кампањама побољшати стање безбједности саобраћаја на подручју ПУ Приједор

КОСТАЈНИЦА – Руководство Полицијске управе (ПУ) Приједор одржало је у четвртак (24. фебруар 2021.) у Костајници радни састанак са представницима Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и ауто-мото друштава „Приједор“ из Приједора, „Уна“ из Новог Града, „Костајница“ и „Козара“ Козарске Дубице с циљем побољшања стања из области безбједности саобраћаја.

На састанку су били присутни и командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Приједор и командири полицијских станица Нови Град, Козарска Дубица и Костајница.

           Током састанка је разговарано о досадашњим превентивним активностима и кампањама које су реализоване током претходне године, као и о оствареним резултатима рада када је у питању ова безбједносна проблематика.

Дефинисане су активности за текућу годину које ће бити реализоване у сарадњи са свим релевантним субјектима и које ће имати за циљ побољшање стања из области безбједности саобраћаја, а о којима ће учесници у саобраћају бити благовремено информисани.

Тема састанка биле су и обавезе поступања полиције и ауто-мото друштава  у случајевима уклањања возила са јавних путева и других јавних површина након саобраћајне незгоде у којој је возило онеспособљено за даље самостално кретање, као и возила у квару.

Састанак је завршио закључком да је у досадашњем раду ових субјеката остварена добра сарадња у погледу заједничких активности на подручју приједорске регије и да ће се уложити обострани напори  како би се овакав вид сарадње очувао и унаприједио у виши ниво.

(Извор: МУП РС)

Ауто-мото савез Републике Српске