Новости

Фазонкове чаролије и обука ђака на саобраћајном полигону у ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА – С обзиром да од 1. септембра трају нова школска година и републичка превентивна кампања „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“, представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске (РС), Агенције за безбједност саобраћаја РС и Ауто-мото савеза РС сутра ће (петак, 9. септембар 2022.) у девет часова посјетити Основну школу „Иван Горан Ковачић“ у Бањој Луци.

Посјетом је предвиђено да се за око 120 ђака првих и других разреда ове школе одржи саобраћајно-образовна представа „Фазонкове чаролије“ и да им се уруче поклони у виду сликовница, бојанки, свјетлорефлектујућих привјесака и распореди часова.

           Малишани ће, послије представе, имати прилику да на саобраћајном полигону, који ће бити постављен у школи, усвоје основна саобраћајна правила.

ПЛАН АКТИВНОСТИ

  • 08.45 – Окупљање испред ОШ „Иван Горан Ковачић“,
  • 09.00 – изјаве за медије,
  • 09.10 – представа „Фазонкове чаролије“ и подјела поклона,
  • 10.00 – обука на саобраћајном полигону.

Превентивну кампању „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“ традиционално спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство просвјете и културе РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС, Ауто-мото друштва (АМД) и локалне заједнице.

Ауто-мото савез Републике Српске