Новости

Паљењем свијећа у Бијељини обиљежен Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода

БИЈЕЉИНА – Симболичним паљењем осам свијећа за осам погинулих лица у саобраћајним незгодама на подручју града Бијељине у 2020. години, Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС), Ауто-мото друштво „Сигурност“ Бијељина и Полицијска управа Бијељина у понедјељак (15. новембар 2021.) су на централном бијељинском тргу обиљежили Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода.

Међународна манифестација „Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода“ обиљежава се од 15. до 23. новембра ове године низом активности у 12 градова и општина Републике Српске (РС).

           Ова међународна манифестација обиљежиће се у уторак (16. новембар) у 11 часова у Приједору, а у 12 часова у Техничком школском центру „Зворник“ у Каракају. У четвртак (18. новембар) у 11 часова запалиће се свијеће за страдале у саобраћајним незгодама испред робне куће „Прима“ у Прњавору, а у петак (19. новембар) у 11 часова на платоу испред Полицијске станице Пелагићево.

Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода обиљежава се сваке године, треће недеље у новембру, од стране великог броја земаља свијета, међу њима и у Републици Српској.

Ове године свјетски дан сјећања се обиљежава 21. новембра под слоганом „Сјетимо се. Подржимо. Дјелујмо.“, како би се сјетили погинулих и тешко повријеђених лица на путевима, одали признање раду хитних служби, скренули пажњу јавности на страдања, залагали се бољу подршку жртвама саобраћајних незгода и њиховим породицама.

Манифестацију „Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода“ у Српској обиљежавају Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез РС са ауто-мото друштвима и локалним заједницама.