Новости

AМД „Милићи“ поклонило два бицикла милићкој школи „Алекса Јакшић“

МИЛИЋИ – Ауто-мото друштво „Милићи“ поклонило је милићкој основној школи „Алекса Јакшић“ два бицикла која ће служити члановима саобраћајне секције. Секретар АМД-а, Верица Ерић, казала је да су купљени властитим средствима, односно да је издвојено 600 КМ.

„Надамо се да ће бицикла дјеци дуго служити и да ће нам доносити радост на такмичењима„, навела је Ерићева и додала је да је задовољна радом саобраћајне секције.

Ања Симић, ученица петог разреда, рекла је да је однедавно члан саобраћајне секције, преноси Радио Меџик.

И Слађана Ђурковић, ученица шестог разреда признала је да воли да вози бицикл и да ју је баш то и одвело у саобраћајну секцију.

Лука Милановић од малих ногу вози бицикл. „Занимљиво ми је на секцији. До сада смо вјежбали на нашим бициклима, а сада имамо нова“, каже Лука. 

„До сада смо вјежбали на полигону, а на рачунарима теорију. Мени је тежи теоријски, него практични дио. Нова бицикла су нам одлична и поручио бих мојим другарима да се укључе у секцију“, испричао је Владимир Кнежевић, ученик шестог разреда. 

Директор милићке школе, Радомир Маџаревић, захвалио се нашем ауто-мото друштву из Милића.

„Ми смо користили нека стара, набављена прије десетак година и она нису била адекватна за вјежбу“, рекао је Маџаревић. 

Саобраћајна секција броји петнаест ученика, а води је наставник техничког образовања, Елена Љубојевић. 

Циљ саобраћајно-образовног такмичења „Дјеца у саобраћају 2024″ је унапређење опште саобраћајне културе дјеце и повећање степена њихове безбједности, када у саобраћају учествују као пјешаци и бициклисти. Републичко такмичење одржаће се 03. и 04. јуна 2024. године, у организацији АМС РС у Бањи Врућици код Теслића. 

 

 

 

Ауто-мото савез Републике Српске