Новости

Амортизери и свјетлосна сигнализација најчешће неправилности на прегледаним возилима

ЛАКТАШИ – Стручни тимови Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Ауто-мото друштва (АМД) „Лакташи“ у четвртак (9. јул 2020.) су до 13 часова, првог дана превентивне кампање „Да ли возите технички исправно возило – провјерите 2020“, прегледали више од 20 возила и као најчешће неправилности утврдили неисправне амортизере и свјетлосну сигнализацију.

Кампања бесплатне превентивне контроле техничке исправности возила на покретном техничком прегледу почела је у кругу АМД „Лакташи“ у Лакташима и трајаће до 17. јула. Наставља се у кругу АМД „Лакташи“, а у понедјељак (13. јул) у кругу „Аутотранспорта“ у Приједору.

Стручне екипе АМС РС биће у уторак (14. јул) у Новом Граду, у сриједу (15. јул) у Козарској Дубици, а у четвртак (16. јул) у Шамцу. Ова превентивна активност завршава се у петак (17. јул) у кругу АМД „Прњавор“ у Прњавору.

Сви заинтересовани власници моторних возила могу до 17. јула бесплатно преконтролисати своје „лимене љубимце“ на техничким прегледима у оквиру ауто-мото друштава у Модричи, Дервенти, Рогатици и Требињу.

           АМС РС и АМД спроводе превентивну кампању „Да ли возите технички исправно возило – провјерите 2020“ у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза РС, Министарством унутрашњих послова (МУП) РС и Агенцијом за безбједност саобраћаја РС.

С обзиром на то да je почела сезона годишњих одмора и да долази до повећања мобилности на путевима, АМС РС спроводи ову активност с циљем да се возачима помогне да припреме своје возило за дужа путовања и безбједније учествују у саобраћају.

Овим путем жели се скренути пажња на очување и одржавање карактеристика возила на нивоу који обезбјеђује задовољавајућу безбједност у саобраћају, нужну ефикасност и економичност у транспорту. АМС РС са својим партнерима од 2003. године спроводи превентивну активност „Да ли возите технички исправно возило – провјерите“.