Новости

Ђаци из Љубиња, Шамца, Лончара, Пелагићева, Братунца и Кравице учили саобраћајна правила

БРАТУНАЦ, ПЕЛАГИЋЕВО, ШАМАЦ – У оквиру републичке превентивне кампање „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“, средином септембра мјесеца су одржана саобраћајно-образовна предавања о безбједном учешћу у саобраћају за најмлађе основце из Љубиња, Шамца, Лончара, Пелагићева, Братунца и Кравице.

Предавања су организовала ауто-мото друштва (АМД) „Шамац“, „Љубиње“, „Доњи Жабар“ и „Сребреница – Братунац“ уз подршку припадника саобраћајне полиције из Шамца, Љубиња, Пелагићева и Братунца.

Више стотина ђака првих и других разреда из ових општина обрадовано је руксацима, бојицама, свјетло-одбојним тракама и другим превентивним материјалима.

          Превентивну кампању „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ традиционално спроводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске (РС), Министарство унутрашњих послова РС, Министарство просвјете и културе РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез (АМС) РС са својих 48 АМД и локалне заједнице.

Подршку реализацији ове превентивне активности несебично је дала друштвено одговорна компанија „Оптима група“, која је за ђаке прваке припремила пригодне поклоне.

Кампањом „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“ жели се унаприједити знање и понашање код дјеце као ризичних учесника у саобраћају путем образовно-превентивних материјала, радио и телевизијских спотова.

Родитељи као најмотивисанији треба да пренесу дјеци елементарно знање неопходно за њихово правилно и безбједно учешће у саобраћају.

Ауто-мото савез Републике Српске