Дјеца у саобраћају

Екипа и такмичари бањолучке ОШ „Иван Горан Ковачић“ најбољи на такмичењу „Дјеца у саобраћају 2023“

ТЕСЛИЋ – Екипа Основне школе (ОШ) „Иван Горан Ковачић“ из Бање Луке побједник је финалног републичког саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа из Републике Српске (РС) под називом „Дјеца у саобраћају 2023“, које је у организацији Ауто-мото савеза (АМС) РС одржано у 31. маја у Бањи Врућици и 1. јуна 2023. године у Теслићу.

У конкуренцији 35 тимова и 140 такмичара, друго мјесто заузела је екипа ОШ „Алекса Шантић“ из Вукосавља, док је треће мјесто припало екипи ОШ „Петар Петровић Његош“ из Велике Обарске.

           Најбоља у категорији дјевојчица била је Кристина Брдар из ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Бање Луке, док је прво мјесто у категорији дјечака заузео Марко Тодоровић, такође ученик ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Бање Луке.

Такмичарка из ОШ „Свети Сава“ из Црњелова Марија Кордић освојила је друго мјесто у конкуренцији дјевојчица, а треће Катарина Гаврић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“ из Велике Обарске.

У категорији дјечака, друго мјесто припало је Данилу Жижаку, ученику ОШ „Свети Сава“ из Брода, док је треће мјесто припало Лазару Новаковићу, ученику ОШ „Алекса Шантић“ из Вукосавља.

Побједницима овог такмичења уручене су вриједне награде, као и побједницима на конкурсу за избор најбољих литерарних (плаката/пано) и ликовних радова на тему „Безбједно са бициклом у саобраћају – површине намијењене за кретање бициклиста“, који расписан у оквиру манифестације „Дјеца у саобраћају 2023“.

           Прво мјесто у категорији најбољих литерарних (плакат/пано) радова освојила је Марина Токановић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Бијељине (наставник Бојан Савић). Друго мјесто освојила је Дариа Личанин, ученица ОШ „Мајка Кнежопољка“ из Козарске Дубице (наставник Наталија Гогић), а треће Стефан Спасојевић, ученик ОШ „Змај Јова Јовановић“ из Бање Луке (наставник Данијела Туркић).

У категорији најбољих ликовних радова, прво мјесто припало је Ведрани Комнеловић, ученици ОШ „Соколац“ из Сокоца (наставник Младен Ђајић), друго Нађи Студен, ученици ОШ „Десанка Максимовић“ из Приједора (наставник Татјана Колар), а треће Андреју Бркићу, ученику ОШ „Јован Дучић“ из Бање Луке (наставник Вера Катић).

Ово такмичење организовано је у складу са Правилником саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа Српске под називом „Дјеца у саобраћају“. Спроводило се у двије дисциплине – познавање правила безбједног понашања у саобраћају (теоретски дио) и вожња на полигону спретности (практични дио).

Финалном такмичењу претоходила су регионална квалификациона такмичења, одржана 29. априла у 12 градова и општина Српске, за ученике 131 основне школе. У конкуренцији 524 такмичара, најбољих 140 је обезбиједило пласман за Теслић.

ОВДЈЕ можете преузети коначне резултате такмичења „Дјеца у саобраћају 2023“:

Резултати такмичења Дјеца у саобраћају 2023 – екипе

Резултати такмичења Дјеца у саобраћају 2023 – дјевојчице

Резултати такмичења Дјеца у саобраћају 2023 – дјечаци

Ауто-мото савез Републике Српске