Новости

Током републичке кампање „Безбједна вожња у зимским условима 2021“ преконтролисано 895 возила

БАЊА ЛУКА – Од укупно 895 контролисаних возила током једномјесечне републичке превентивне кампање „Безбједна вожња у зимским условима 2021“, њих 244 или 27,6 одсто није имало задовољавајући квалитет кочионе течности, док је код 113 возила или 12,63 одсто утврђена неисправност свјетлосно-сигналних уређаја.

Кампању „Безбједна вожња у зимским условима 2021“ спровео је Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС) са својим ауто-мото друштвима од 1. до 26. новембра 2021. године у више градова и општина Републике Српске, уз подршку Министарства унутрашњих послова РС, Министарства саобраћаја и веза РС, као и друштвено-одговорне компаније „Оптима група“.

Под припремом возила за зимске услове вожње предвиђена је контрола:

– вриједности расхладне течности,

– квалитета кочионе течности,

– дубине газећег слоја пнеуматика,

– свјетлосно – сигналних уређаја,

– уређаја за брисање вјетробрана и пераче вјетробранског стакла,

– пуњења акумулатора,

– плинске инсталације,

– опреме и прибора коју треба да посједују возачи на основу правилника,

– исправности амортизера.

           Возачима је подијељено 2.000 летака у којима је објашњен начин вожње у зимским условима и припрема возила за зиму, а који су заједнички израдили АМС РС и Министарство унутрашњих послова Српске.

Активност је превентивно-безбједоносног карактера и није садржила репресивне мјере према возачима возила на којима се утврде неисправности појединих уређаја који су предмет контроле у току трајања акције.

ОВДЈЕ можете преузети комплетан извјештај републичке превентивне кампање „Безбједна вожња у зимским условима 2021“ у PDF верзији:

Безбједна вожња у зимским условима 2021 – резултати кампање