Новости

Више стотина првачића из Новог Града, Доњег Жабара, Угљевика и Рибника учило о саобраћају

НОВИ ГРАД, УГЉЕВИК, ДОЊИ ЖАБАР – Републичка превентивна кампања „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ реализована је у уторак и сриједу (12. и 13. септембар 2023.) у Новом Граду, Угљевику, Доњем Жабару и Рибнику, гдје је више стотина најмлађих основаца обрадовано руксацима, бојицама, свјетло-одбојним тракама и другим превентивним материјалима.

Ове дводневне активности реализовали су Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС) са ауто-мото друштвима „Уна“ Нови Град, „Угљевик“ из Угљевика, „Доњи Жабар“ из Доњег Жабара и „Рибник“ из Рибника, Агенција за безбједност саобраћаја РС и Министарство унутрашњих послова РС.

          За малишане су организована саобраћајно-образовна предавања правилима безбједног понашања у саобраћају и приказан филм „Пажљивко“.

Превентивну кампању „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ традиционално спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство просвјете и културе РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез (АМС) РС са својих 48 ауто-мото друштва (АМД) и локалне заједнице.

Подршку реализацији ове превентивне активности несебично је дала друштвено одговорна компанија „Оптима група“, која је за ђаке прваке припремила пригодне поклоне.

Ауто-мото савез Републике Српске