Новости

„Европска недеља мобилности“ почиње у понедељак у парку „Младен Стојановић“ у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА – Међународна манифестација „Европска недеља мобилности“ и ове године одржаће се од 16. до 22. септембра низом превентивних активности у Републици Српској (РС), а званичан почетак биће обиљежен у понедељак (18. септембар) од десет до 13 часова на платоу централног тениског терена у парку Младен Стојановић у Бањој Луци.

Ауто-мото савез (АМС) РС ће, са Агенцијом за безбједност саобраћаја РС и другим републичким и локалним субјектима безбједности саобраћаја, у понедељак у бањолучком парку „Младен Стојановић“ обиљежити почетак ове традиционалне активности практичном обуком дјеце на реалном симулатору раскрснице са семафорима и такмичењем на полигону испита спретности.

– ПАРК МЛАДЕН СТОЈАНОВИЋ (ПЛАТО КОД ЦЕНТРАЛНОГ ТЕНИСКОГ ТЕРЕНА), ПОНЕДЕЉАК 18. СЕПТЕМБАР 2023. –

10.00 ЧАСОВА – Почетак обуке ђака првих и других разреда на саобраћајном полигону за обуку дјеце (170 ученика),

11.00 ЧАСОВА – почетак такмичења на полигону испита спретности (100 ученика),

12.00 ЧАСОВАИЗЈАВЕ ЗА МЕДИЈЕ,

12.30 ЧАСОВА – проглашење побједника и додјела награде – брдски бицикл.

           АМС РС ће са својим ауто-мото друштвима промовисати идеју урбане мобилности у сљедећим градовима и општинама Републике Српске – БАЊА ЛУКА (понедељак, 18. септембар), ГРАДИШКА (уторак, 19. септембар), ВЛАСЕНИЦА (сриједа, 20. септембар), МИЛИЋИ и КОЗАРСКА ДУБИЦА (четвртак, 21. септембар) и ДОБОЈ (петак, 22. септембар).

„Европска недеља мобилности“ је водећа кампања Европске комисије за подизање свијести о одрживој урбаној мобилности. Промовише промјену понашања у корист активне мобилности, јавног превоза и других, чистих, интелигентних транспортних рјешења.

Тема овогодишње међународне манифестације је „Сачувајмо енергију“, јер су цијене енергената у све већем порасту, па је веома важно штедити енергију и кроз одрживу урбану мобилност.

Ауто-мото савез Републике Српске