Новости

АМД „Семафор“ и АМД „Приједор“ организовали предавања за првачиће из Зворника, Тршића и Приједора

ЗВОРНИК, ПРИЈЕДОР – Ауто-мото друштва (АМД) „Семафор“ из Зворника и „Приједор“ из Приједора, заједно са Полицијским управама Зворник и Приједор, организовали су у сриједу (13. септембар 2023.) предавање за првачиће из ових локалних заједница, послије којих су им поклоњени свјетло-одбојне тракице, руксачићи, бојице, распореди часова и други саобраћајно-превентивни материјали.

Предавања су организована за најмлађе ђаке основних школа „Свети Сава“ из Зворника и „Петар Кочић“ из Козлука, подручна школа у Тршићу и „Бранко Ћопић“ из Приједора, а у оквору републичке превентивне кампање „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“.

Током ове превентивне активности, саобраћајни полицајаци одржали су предавања у наведеним основним школама на тему безбједности у саобраћају, односно основих појмова везаних за саобраћај за све ученике првих разреда.

           Дјеца су такође погледала и кратак анимирани филм „Пажљивко“ у којем су приказани сви случајеви на које посебно требају обратити пажњу када сами учествују у саобраћају.

Превентивну кампању „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ традиционално спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство просвјете и културе РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез (АМС) РС са својих 48 ауто-мото друштва (АМД) и локалне заједнице.

Подршку реализацији ове превентивне активности несебично је дала друштвено одговорна компанија „Оптима група“, која је за ђаке прваке припремила пригодне поклоне.

Ауто-мото савез Републике Српске