Новости

Најмлађи основци из Фоче на градским улицама учили правила безбједног понашања у саобраћају

ФОЧА, ГАЦКО – Како би научили ђаке прваке из основних школа „Свети Сава“ и „Веселин Маслеша“ из Фоче да безбједно дођу од куће до школе и врате се назад, радници Ауто-мото друштва (АМД) „Фоча“ и Полицијске управе Фоча организовали су у понедељак и уторак (11. и 12. септембар 2023.) превентивне шетње улицама тог града.

Шетње су организоване у оквиру републичке превентивне кампање „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“, а с циљем упознавања најмлађих ђака са правилима саобраћаја и њихове безбједности у саобраћају.

          Са почетком нове школске године повећава се интензитет саобраћаја око школа и других образовних установа, као и кретање ђака по улицама, обиљеженим и необиљеженим пјешачким стазама и прелазима.

Док су фочански првачићи на улицама учили правила безбједног понашања у саобраћају, њихови вршњаци из Гацка су у школским клупама одслушали саобраћајно-образовна предавања, послије којих су им уручени пригодни поклони – свјетло-одбојне тракице, руксачићи, бојице, распореди часова и други саобраћајно-превентивни материјали.

Превентивна кампања „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ почела је 1. септембра у више градова и општина Републике Српске (РС), а традиционално је спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство просвјете и културе РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез РС са својих 48 ауто-мото друштва и локалне заједнице.

Подршку реализацији ове превентивне активности несебично је дала друштвено одговорна компанија „Оптима група“, која је за ђаке прваке припремила пригодне поклоне.

Ауто-мото савез Републике Српске