Новости

Власници трактора из Дринића упознати са обавезом кориштења жутог ротационог свјетла

ДРИНИЋ – Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС), Ауто-мото друштво „Дринић“ и Полицијска станица Рибник у уторак (30. март 2021.) су у Дринићу организовали разговор са власницима трактора из те општине о значају поштивања прописа из области безбједности саобраћаја, безбједног управљања трактором и безбједног превоза лица и терета на трактору и тракторској приколици.

Том приликом су им уручени пригодни поклони – жута ротациона свјетла, свјетло-рефлектујући прслуци и 3М свјетлоодбојне траке за тракторе и приколице, привјесци и саобраћајно-превентивне брошуре.

           Акција у Дринићу спроведена је у оквиру републичке превентивне кампање кампање „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“, која је почела 19. марта у Доњем Црњелову код Бијељине.

Кампања траје до сриједе, 31. марта 2021. године, а заједнички је спроводе АМС РС са 49 АМД, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, друштвено одговорна компанија „Оптима група“ и локалне заједнице.

Реализацијом активности „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ очекује се веће поштивање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања на јавном путу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.