Акције АМС РС

Кампања „Лако је алкохол одбити“ реализована и у Билећи

БИЛЕЋА – Ауто мото друштво „Билећа“ из Билеће, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске станице Билећа данас су, 25. јануара 2024, у СШЦ „Голуб Куреш“, одржали предавање за ученике завршних разреда у оквиру републичке, традиционалне кампање „Лако је алкохол одбити!“.

Основни циљ кампање је смањење броја учесника у саобраћају под дејством алкохола. Алкохол утиче на мозак и возачке способности на сљедећи начин: Лоша процјена ризика и ситуације, смањена концентрација, лоша процјена одстојања, смањено видно поље, смањена координација покрета и рефлекса и дуже вријеме реакције.

Алкохол доводи до смањења психофизичке способности за управљањем возилом.

Кампања се подијелила у двије врсте активности, које су реализоване у претходном периоду на подручју Полицијске управе Требиње. Возачима су подијељени леци, а ученицима су одржана предавања како алкохол негативно утиче на способности возача.

Ученици су имали прилику да пробају такозване „пијане наочари“ које симулирају стање организма под дејством алкохола

„Лако је алкохол одбити!“ кампања је која је почела 13. децембра 2023. и траје до краја јануара мјесеца. Реализује је Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, Републичком управом за инспекцијекс послове и јединицама локалне самоуправе.

Повезано са: Специјални караван посјетио неколико градова и општина у Републици Српској (ФОТО)

 

Ауто-мото савез Републике Српске