Novosti

„Nedjelja djeteta“ u Srpskoj: Djeca na liječenju u „Dr Miroslav Zotović“ obradovana poklonima

BANJA LUKA – Generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) Ranko Babić i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Novica Krunić u utorak (5. oktobar 2021.) su u okviru međunarodne manifestacije „Nedjelja djeteta“ tradicionalno posjetili Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ i predali prigodne poklone.

Za djecu na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi pripremljeni su raznovrsni pokloni – saobraćajno-obrazovne slikovnice i bojanke, puzle „Pažljivko“, svjetloodbojne trakice i privjesci, majice, slatkiši i igračke.

           Posjeta Zavodu „Dr Miroslav Zotović“ ima za cilj da se ukaže pažnja djeci koja se nalaze na liječenju u ovoj ustanovi. Takođe se želi skrenuti pažnja i na djecu koja su bila žrtve saobraćajnih nezgoda kako bi ih ohrabrili da, poslije liječenja, nastave da učestvuju u saobraćaju kao bezbjedni učesnici.

Obilježavanje „Nedjelje djeteta“ predstavlja način da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta, koju je 1989. godine usvojila Skupština Ujedinjenih nacija. Ova manifestacija se svake godine obilježva u prvoj sedmici mjeseca oktobra.