Новости

Ученици Татјана Вучинић, Мија Јовановић и Слободан Тодоровић награђени бициклима у Бијељини

БИЈЕЉИНА, ПРИЈЕДОР – Представници Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Агенције за безбједност саобраћаја (АБС) РС у уторак (22. септембар 2020.) су на тргу у Бијељини уручили бицикла Татјани Вучинић из Основне школе (ОШ) „Свети Сава“ из Бијељине и њеној суграђанки Мији Јовановић из ОШ „Вук Караџић“ као награде за освојена прва мјеста на такмичењу за најбоље ликовне и литерарне радове саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа из РС „Дјеца у саобраћају 2020“.

Награде су уручене у оквиру обиљежавања међународне манифестације „Европска недјеља мобилности“ у центру Бијељину. Овим поводом Ауто-мото друштво (АМД) „Сигурност“ из овог града је на централном тргу организовало такмичење из познавања саобраћајних прописа и испита спретности.

           Најбољe знање и вјештине управљања бициклом на специјализованом полигону показао је ученик ОШ „Свети Сава“ из Бијељине Слободан Тодоровић, који је заслужено освојио прво мјесто и вриједну награду – бицикл.

И у Приједору су у уторак, поводом обиљежавања „Европске недјеље мобилности“ промовисани алтернативни видови саобраћаја.

Референт службе помоћи и информација у АМД „Приједор“ Драгана Мацура рекла је новинарима да ово друштво, заједно са АМС РС, годинама подржава ову еколошки значајну манифестацију.

„Због актуелне ситуције с короном овдје је само једна школска патрола, из ОШ `Десанка Максимовић`, како би без масовнијих окупљања дјеце симболично обиљежили овај Дан у Приједору. Циљ је што више чувати нашу околину, да што више пјешачимо и возимо бицикл“, истакла је Мацура и додала да је то у складу с мотом овогодишњег обиљежања ове манифестације – „Мобилност без загађења за све“.

Лазар Трамошљанин, члан школске саобраћајне секције рекао је да треба учинити све за очување природне средине. Можемо пјешачити, возити бицикле, просто је љепше када нема звукова аутомобила“ казао је Лазар.

Наглашава да је добро упознат са саобраћајним правилима и прописима, као и да их поштује. Обиљежавање Дана без аутомобила у Приједору је ове године било  симоболично, због тренутне епидемилошке ситуације с вирусом корона.

(Извор: Срна)